Willemsplein, Arnhem, 2015

Aan het Willemsplein hebben wij afgelopen jaar Royal gerealiseerd, met opdrachtgever JMA Real Estate.

Royal verwijst naar het restaurant wat hier tot eind jaren ’60 van de vorige eeuw gehuisvest was. Het gebouw heeft na lange tijd als bankgebouw dienst te hebben gedaan, zijn oude naam teruggekregen.

Varix heeft het pand integraal aangepakt en op een hoger niveau gebracht qua beleving, behaaglijkheid en duurzaamheid. Het project voorziet in horeca, kantoren en winkelruimte.

Het brutalistische kantoordeel wat uitkijkt op de fontein is op de 1e verdieping voorzien van een nieuwe vliesgevel met inpandig balkon, met daarachter een nieuwe hangende verdieping in de 7 meter hoge kantoorruimte. De winkelruimtes aan de vijver worden nog gerenoveerd.

VRX urban development bv is een ontwikkelaar met een integrale aanpak. Projecten worden in de breedte benaderd en vanuit de disciplines economie, architectuur en onderzoek aangestuurd. Wij werken met een team van ontwikkelaars, architecten, projectmanagers en bouwkundig adviseurs. Onze ontwikkelingen zijn gericht op woningbouw, winkels, horeca en cultuur. De projecten worden van gebiedsniveau tot gebouwniveau onderzocht en uitgewerkt.