Orpheus, Apeldoorn, 2015

Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn behoort tot de vijf grootste theaters van Nederland en bestaat uit 3 theaterzalen, 3 foyers, een restaurant en diverse congreszalen.

Orpheus heeft als doel de congresfaciliteit te upgraden en qua theater zich tevens meer te gaan richten op de kleinere voorstellingen. Dit sluit beter aan op het aanbod in de theatermarkt.

Begin 2015 kregen wij de opdracht om een zaal met vlakke vloer en verhoogd podium volledig te renoveren en in te richten, waarmee een volwaardige theater- en congreszaal ontstaat.

Voorwaarde daarbij was een inschuifbare tribune en een multifunctionele zaal. Het ontwerp is uitgevoerd met deze tribune, geplaatst tussen 2 akoestische wanden welke specifiek voor dit project zijn ontworpen en geproduceerd. De tribune is uitgevoerd in een goudgele stof, die de zaal een warm karakter geeft en aansluit op de algehele routing van het complex.

VRX urban development bv is een ontwikkelaar met een integrale aanpak. Projecten worden in de breedte benaderd en vanuit de disciplines economie, architectuur en onderzoek aangestuurd. Wij werken met een team van ontwikkelaars, architecten, projectmanagers en bouwkundig adviseurs. Onze ontwikkelingen zijn gericht op woningbouw, winkels, horeca en cultuur. De projecten worden van gebiedsniveau tot gebouwniveau onderzocht en uitgewerkt.