Plaatsmaken, Arnhem, 2013

In de wijk Klarendal hebben wij een voormalig opslaggebouw getransformeerd tot een galerie met productiehuis. Plaatsmaken faciliteert kunstenaars met diverse druktechnieken, daarnaast is er een digitale werkplaats.

Het pand is volledig voorzien van nieuwe houten vloeren op een zichtbare draagconstructie, waarmee een industriële uitstraling wordt gecreëerd. In de kern van het gebouw komen trap, pantry en toiletten bij elkaar.

De galerie en het  productiehuis zijn middels glas voorzien van open zichtlijnen, waarmee het proces van de creatie en realisatie inzichtelijk wordt gemaakt.

VRX urban development bv is een ontwikkelaar met een integrale aanpak. Projecten worden in de breedte benaderd en vanuit de disciplines economie, architectuur en onderzoek aangestuurd. Wij werken met een team van ontwikkelaars, architecten, projectmanagers en bouwkundig adviseurs. Onze ontwikkelingen zijn gericht op woningbouw, winkels, horeca en cultuur. De projecten worden van gebiedsniveau tot gebouwniveau onderzocht en uitgewerkt.